• Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива

Мінеральні добрива на осінь

Період літнього врожаю завершиться зовсім скоро, а це означає, що потрібно відновити сили ґрунту та подбати про те як і чим на зиму удобрити землю.  Які ж добрива вносити восени?

 

 

ВНЕСЕННЯ МІНДОБРИВ НА ЗИМУ

 

Осіннє внесення добрив є невід’ємною частиною вирощування будь-якої сільськогосподарської культури, тому внесення добрива восени для землі є необхідною та корисною практикою. Після врожайного сезону велика кількість поживних речовин зникає, тому мінеральні добрива восени є найкращим рішенням для відновлення та насичення ґрунту. При виборі варто обирати ті міндобрива, що містять поєднання фосфору, калію та кальцію. 

По-перше, такі мінеральні добрива на осінь дають можливість  рослинам підготуватися до холоду та пережити зиму. 

По-друге, осіннє внесення добрив будує основу для урожайності на наступний рік.

По-третє, внесення міндобрив на зиму дає можливість відбутись всім необхідним хімічним процесам, аби навесні земля була добре підготовленою для її обробки, що значно заощадить потім ваш час.

 

ЯКІ ДОБРИВА ВНОСЯТЬ В ГРУНТ ВОСЕНИ?

 

Восени обробляти землю можна і навіть варто практично будь-якими видами добрив. Їх існує два види – органічні (гній, компост, торф) та комплексні мінеральні добрива. Саме мінеральні добрива восени найкраще підійдуть для ефективного підживлення ґрунту, так як містять в собі необхідний комплекс корисних речовин. Вони надають те необхідне поєднання речовин який, на жаль, не можуть надати природні та прості добрива. 

Одним з найбільш поширених добрив вважається селітра, яка належить до мінеральних добрив, та все ж вона має свої особливості та уступає більш збалансованому удобрювачу – нітроамофосці, який має втричі більше необхідних макро- та мікроелементів. Унікальне поєднання цих речовин допомагає уникнути захворюванню рослин, підвищує рівень врожайність та збільшує якісні показники продукції.

 

ЩО КРАЩЕ: СЕЛІТРА ЧИ НІТРОАМОФОСКА?

 

Добрива для землі є настільки ж важливими як і харчування для людини, тому аби не нашкодити якості ґрунту потрібно знати чим і коли його треба “годувати”.

 

Часто для підживлення ґрунту аграрії обирають селітру, чи нітроамофоску. Проаналізуємо кожне з цих мінеральних добрив.

 

Селітра – це мінерали, основною діючою речовиною яких є азот, саме його часто бракує рослинам для гарного росту. Різновид селітр є досить немалим, та найбільш поширеною є аміачна селітра або ж нітрат амонію. 

 

Нітроамофоска – це комплексне мінеральне добриво, що складається з трьох основних макроелементів, а саме азоту, фосфору і калію та багатьох інших мікроелементів (оксид натрію і магнію, залізо, цинк, мідь та манган).

 

Серед спільного в них те, що обидва мінеральні добрива містять в собі азот, що є одним з найнеобхідніших елементів для побудови зеленої маси рослини та робить рослини більш стійкими до шкідників та хвороб. Їх внесення підвищує врожайність та покращує ріст рослин. 

 

Та все ж між ними є суттєва різниця. Селітру рекомендується використовувати навесні, тобто коли висаджують розсаду, оскільки завдяки їй молоді саджанці краще приживаються. Нітроамофоска ж може належати до категорії “весняні та осінні види добрива”, і може використовуватися як для основного внесення так і для підживлення. Так як нітроамофоска містить в собі три основних макроелементи, які не лише покращують якість ґрунту, а й вміст самої продукції, її рекомендується використовувати як добриво на зиму під оранку.

 

При виборі міндобрива слід також звертати увагу на особливості ґрунту. Так, наприклад, для кислого (рівень рН ≤ 6,5) найкраще підійде Нітроамофоска-М від українського виробника “Тетра-Агро”, оскільки це добриво вирівнює кислотність, що допомагає рослинам краще засвоювати фосфор, азот та калій і як результат при правильному користуванні підвищує врожайність до 70%.  Ще однією перевагою даного міндобрива є те, що в кожній гранулі вміст макро- та мікроелементів розподілений однаково.

 

ДЕ І ЯК ЗАМОВИТИ ДОБРИВО

 

Придбати мінеральне осіннє добриво Нітроамофоску-М можна в офіційного виробника “Тетра-Агро” – української компанії, що відповідає всім європейським стандартам та є значно вигіднішою за імпортні відповідники. Наші спеціалісти запропонують вам безкоштовну послугу – хімічний аналіз грунту для визначення рівня кислотності поля.

 

Оформити замовлення можна в розділі Прайс.

 

В разі виникнення питань чи консультацій заповніть форму в розділі Контакти.

 

Додаткову інформацію ви можете знайти в розділі Доставка та оплата.

 

Багатого вам врожаю!

 

осінні добрива, осіннє внесення добрив, добриво осінь