• Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива

Рішення для будь-яких ґрунтів: у чому переваги комплексних добрив

Підвищити врожайність і не нашкодити родючості ґрунту — основні фактори, які впливають на вибір тих чи інших добрив. Розповідаємо, як обрати збалансоване живлення для рослин, що підійде для будь-якого типу ґрунту.     

 

комплексні добриваЕфективно працюють на всіх типах ґрунтів та підходять для всіх культур комплексні добрива. Комплексні добрива це добрива, що мають у своєму складі декілька елементів для живлення сільськогосподарських культур і підвищення їхньої якості. Вони здатні забезпечити збалансоване живлення рослин не тільки азотом, калієм, фосфором, тобто основними елементами, але й іншими мікро- та мезоелементами, магнієм, кальцієм, сіркою, що впливають на врожайність.

 

Комплексне добриво повноцінно живить рослину. Серед переваг комплексних мінеральних добрив і те, що вони діють швидше, ніж однокомпонентні аналоги, завдяки підвищеній концентрації корисних речовин. Комплексні мінеральні добрива високоефективні навіть при недостатньо зволоженому ґрунті і мають порівняно низькі витрати на внесення і зберігання.


Коренева система рослин добре поглинає комплексні добрива, які можна використовувати і для основного внесення, і для підживлення.

 

Комплексні добрива та їх застосування

 

Залежно від хімічного складу і способу виготовлення, вирізняють кілька видів комплексних добрив. Вони бувають складні, змішані і складнозмішані. Добриво складне мінеральне — це хімічні сполуки, що включають кілька поживних елементів, наприклад нітрат калію водночас містить калій та азот. 

 

Змішані добрива — це суміші простих добрив, які містять поживні речовини, до прикладу, суміш сульфату амонію і хлориду калію.

 

Складнозмішані комплексні мінеральні добрива вміщають в одну гранулу декілька речовин і різняться від складних тим, що не утворюють єдину хімічну сполуку. Сюди належать нітрофос і нітроамофоска. Нітроамофоска включає три основні елементи — калій, фосфор та азот у вигляді різних солей. Добриво підходить для будь-яких культур і типів ґрунту.

 

Для підживлення сільськогосподарських культур використовують рідкі і гранульовані комплексні добрива. Зазвичай перевагу надають гранульованим комплексним добривам, адже їх легше вносити і такі добрива менше злежуються.  

 

Культури, яким найкраще підійдуть комплексні мінеральні добрива

 

NPK добрива мають безперечну перевагу над іншими добривами, адже їхні елементи збалансовані та легко засвоюються.  нпк добрива

 

Зазвичай власники сільськогосподарських ділянок цікавляться, яке міндобриво під кукурудзу, а яке міндобриво під пшеницю, міндобриво під озиму пшеницю чи яке міндобриво під сою підійде найкраще. Проте велика кількість поживних складників в одній гранулі комплексного NPK добрива дає змогу ефективно використовувати його для цілої низки сільськогосподарських культур. Підійде міндобриво для озимої пшениці, також успішно використовують міндобрива для:

— пшениці,

— соняшника,

— сої,

— гороху.

Застосовують міндобрива й для кукурудзи, ярих зернових. Чудовим рішенням буде комплексне добриво для картоплі, цукрових буряків, овочів, плодових дерев. Також чудово підходять міндобрива для малини, смородини, ожини та винограду… 

 

Як вибрати комплексне добриво

 

Перед тим, як обрати комплексне мінеральне добриво, особливо якщо ви у пошуках добрива для кислих грунтів, потрібно дізнатися кислотність ґрунту на ділянці, адже саме цей показник визначатиме, яке добриво має бути пріоритетним.    

 

Також, обираючи комплексне мінеральне добриво, варто віддавати перевагу сертифікованій продукції, ефективність якої перевірена дослідженнями.  Продукція повинна бути внесена в державний реєстр пестецидів та агрохімікатів дозволених для використання в Україні. Це убезпечить споживача від фальсифікату.

 

Переваги комплексних добрив від виробника «Тетра-Агро»

 

Міндобриво Нітроамофоска-М компанії «Тетра-Агро» — це добриво, насичене не лише NPK (азотом, фосфором та калієм), а й мікроелементами. Його можна вносити як у період підживлення, так і під основний обробіток грунту.  Набір мікро- та макроелементів (N, P, K, Ca, Mg, S, Mn, Cu, Ni, Mo, Co, B та інші) у мінеральному добриві Нітроамфоска-М забезпечує потребу рослин на весь період вегетації.

 

Ефективність добрива Нітроамофоска-М компанії «Тетра-Агро» перевірена довготривалими випробуваннями і дослідженнями. У процесі розробки універсального комплексного добрива ми використали досвід спеціалізованих організацій. Добриво складне мінеральне NPK виробника «Тетра-Агро» відповідає державним стандартам, має підтверджену якість та екологічність.

 

Нітроамофоска-М не тільки збалансовує ріст рослин, а й вирівнює кислотність ґрунту, накопичує рухомі форми фосфору та обмінного калію, що забезпечують сприятливу післядію на широкий спектр культур. А якісна грануляція з однаковим вмістом мікро- та макроелементів  підвищує врожайність до 70%.

 

Комплексні мінеральні добрива купити досить зручно, потрібно звернутися до спеціалістів з продажу «Тетра-Агро» за телефонами у розділі Контакти або заповнити форму у кінці сторінки на сайті компанії.

 

Читайте також:  «Весняний посівний сезон: як українським аграріям збільшити врожайність».

Комплексні добрива, Комплексні мінеральні добривадобрива
NPK добрива, нпк добрива