• Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива

Виробник мінеральних добрив ТОВ «Тетра Агро» представила продукції на Міжнародній виставці «АгроКомплекс 2017»

Наприкінці жовтня в Києві відбулася Міжнародна виставка ефективних рішень для агробізнесу «АгроКомплекс 2017». Львівщину на даній події представляло підприємство-виробник комплексних мінеральних добрив з міста Червоноград ТОВ «Тетра Агро».

Директор ТОВ «Тетра Агро» Сергій Прокопенко відзначив:

«Участь у виставці – дуже цікавий досвід для нас, оскільки ми вперше презентуємо наші інноваційні комплексні мінеральні добрива вітчизняного виробництва. Ми дуже довго вчилися робити якісну продукцію, а тепер вчимося їх продавати. Дуже приємно, що багато відвідувачів виставки зацікавилися нашими міндобривами і вони були приємно здивовані, що таке сучасне виробництво створено в Україні. Хоча наші виробничі потужності загалом маленькі у межах України, але ми готові розвиватися і розширювати їх.

Особливу зацікавленість в нашій продукції висловили області де домінують кислі грунти, зокрема Херсонська, Київська, Вінницька, Полтавська, Івано-Франківська і Волинська області. На виставці нам вдалося налагодити перспективні контакти і вже є перші нові замовлення».

Пан Сергій відзначає, що підприємство об’єктивно використовує у виробництві окремі зарубіжні складові, що зумовлено тенденціями на глобальному ринку, адже великі родовища калію є в Білорусі, а фосфорні родовища в Північній Африці. «Ми маємо потужності для зберігання сировини, а тому не працюємо «з коліс» і накопичуємо сировину. Виробник часто стає заручником дефіциту, а трейдери імпортні мають змогу штучно підвищувати ціни на мінеральні добрива створюючи дефіцит. Виробництво збалансоване в часі, а тому агровиробники мають можливість придбати продукцію як заздалегідь, до початку сезону, так і у виробничий сезон. Фактично в нас робота йде планово і наші потужності завантажені на листопад-грудень поточного року також», – зазначив С. Прокопенко.

Основна додана вартість і податки в результаті функціонування сучасного виробництва комплексних мінеральних добрив залишаються в Україні. Директор ТзОВ «Тетра-Агро» відзначає, що підприємство прагне всебічно задовольняти потреби споживачів, а тому нещодавно запустило нову лінію з фасовки продукції на 25 кг. Такі міндобрива реалізуються в запаяних герметичних мішках дрібнотоварним виробникам продукції, зокрема особистим селянським господарствам. Звісно, ціна в меншій розфасовці дещо вища, що зумовлено зростанням виробничих витрат, але виробники з міста Червоноград не відкидають від себе сегменту малих агровиробників, які можуть не мати спеціалізованої розвантажувальної техніки.

Відзначимо, що на Міжнародній виставці «АгроКомплекс 2017» серед виробників комплексних мінеральних добрив були присутні лише компанія-виробник з Львівщини ТзОВ «Тетра-Агро» і ТОВ «Фосагро-Україна», що реалізує продукцію виробництва РФ. Це свідчить про те, що зараз вітчизняний ринок фактично ненасичений комплексними міндобривами. Крім того, принципово важливо, що основна додана вартість і податки залишаються в Україні.

Сергій Прокопенко також відзначив, що дебютна міжнародна виставка в Києві відбулася у ТзОВ «Тетра-Агро» успішно, а тому вже найближчим підприємство Львівщини прийматиме участь у ІІ Міжнародній агропромисловій виставці «Euro Agro 2017», що відбуватиметься 28-30 листопада у Львові.

 

Читайте також:  «Лідер року 2017».