• Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива

Час саджати картоплю: як подбати про майбутній врожай

Вже під час садіння картоплі варто подбати про те, яким буде майбутній врожай. Як свідчить практика, картопля потребує й органічних, і мінеральних добрив, які здатні забезпечити повноцінне живлення та, в результаті, підвищення родючості у кілька разів. Щоб восени отримати гарний врожай, потрібно ретельно обирати комплексне добриво для картоплі.

 

Які міндобрива давати під картоплю

 

Якщо з органічними добривами все зрозуміло, то з усього розмаїття мінеральних добрив, які пропонує ринок, найбільш оптимальний склад поживних речовин демонструє комплексне добриво Нітроамофоска виробництва компанії “Тетра Агро”. Унікальність цього міндобрива для картоплі у формі водорозчинних гранул в тому, що карбонати кальцію і магнію у його складі створюють меліоративний ефект, що нейтралізує підвищену кислотність ґрунту і покращує його агрофізичні властивості під час підживлення нітроамофоскою. 

Також, обираючи мінеральні добрива для картоплі, варто враховувати і їхні складники. Хімічний вміст Нітроамофоски-М збалансований необхідними для повноцінного живлення картоплі: азотом, фосфором, калієм, сіркою, магнієм та мікроелементами. Складне добриво містить оптимальні співвідношення корисних речовин:       

N — 9,0%, P2O5— 18%, K2O— 22%, CaO — 20%, S — 1,2% та мікроелементи Na2O — 0,5%,

MgO — 0,5%, Fe — 0,1%, Zn — 97,8 мг/кг, Cu — 6,5 мг/кг, Mn — 310мг/кг. 

Нітроамофоска-М виготовлена на основі африканських фосфоритів, що містять P2O5 різного ступеня засвоюваності (водорозчинна форма, засвоювана в мурашиній та лимонній кислоті). 

Завдяки використанню добрива нітроамофоска для картоплі в ґрунті накопичується фосфор та обмінний калій, які створюють сприятливу післядію добрива для рослин. Зрозуміло, що у сезон садіння картоплі особливо популярна у застосуванні нітроамофоска під картоплю. Однак хороші результати вона демонструє не тільки при внесенні безпосередньо цього добрива для картоплі при посадці, а й для великої кількості сільськогосподарських культур загалом. Під час вибору, які добрива вносити при посадці картоплі аграрії зупиняються на Нітроамофосці-М завдяки ще й таким перевагам, як збалансована і швидка дія складників та рівномірність внесення і якісна грануляція, де вміст макро- і мікроелементів у кожній гранулі однаковий. За умов правильного використання, Нітроамофоска-М підвищує урожайність до 70%. Крім того, для вітчизняного добрива для картоплі ціна вигідна порівняно з добривами іноземних виробників.

     

Нітроамофоска для картоплі: норма

 

Ефективність Нітроамофоски-М виробництва компанії “Тетра Агро” для врожайності картоплі була підтверджена кафедрою садівництва та овочівництва Львівського національного аграрного університету. Цікавість викликали всебічні показники, у разі якщо застосовувати міндобриво для картоплі, зокрема його вплив на врожайність, товарність бульб, рівень вмісту у ній крохмалю та вітаміну С.  

 

За результатами експериментальних досліджень, найвища врожайність (32,6 т/га) і товарність (94,9%) бульб картоплі була одержана після внесення Нітроамофоски-М у нормі 600 кг/га на фоні аміачної селітри. Це й же варіант внесення міндобрива під картоплю показав найвищий вихід крохмалю — 5,38 т/га. Високі якісні показники продукції картоплі (вміст сухої речовини, вітаміну С, нітратів) відзначали після внесення Нітроамофоски-М у нормі 200 та 400 кг/га. 

 

Які має нітроамофоска норми внесення під картоплю? Передусім на внесення Нітроамофоски-М впливає агрохімічний аналіз ґрунту, клімат і запланована врожайність, тому норма того, як вносити мінеральні добрива для картоплі може змінюватися в межах 100-400 кг/га. Для картоплі оптимальна норма внесення нітроамофоски на 1 га складає — 200-600 кг. Підживлення  картоплі нітроамофоскою у період вегетації варто проводити тільки в добре зволожений ґрунт та уникати контакту з коренями! 

 

Багатьох аграріїв також цікавить, яке міндобриво під картоплю найкраще обирати для кислих ґрунтів. Високу ефективність комплексного мінерального добрива Нітроамофоска-М для вирощування картоплі забезпечує і те, що це добриво підходить для усіх типів ґрунтів. Особливий вплив Нітроамофоска-М виявляє на кислих ґрунтах, адже це добриво здатне нейтралізувати їхню надмірну кислотність, утворюючи ефект локального розкислення. Лужне середовище добрива Нітроамофоска-М нейтралізує кислотність ґрунту в зоні живлення рослин, де рівень pH у період дії міндобрива для картоплі складатиме близько 7,0. Це також суттєвий показник, який впливає на вибір аграріїв, яке міндобриво для картоплі буде ефективнішим. 

 

Як купити мінеральні добрива для картоплі

 

Купити міндобриво Нітроамофоску-М можна у виробника — компанії «Тетра-Агро».   

 

Щоб придбати комплексне мінеральне добриво для картоплі Нітроамофоску-М від компанії «Тетра-Агро» — звертайтеся до фахівців з продажу у розділі “Контакти” або заповніть відповідну форму на сторінці "Прайс".  Додатково безкоштовно пропонуємо послугу — хімічний аналіз грунту для визначення кислотності.

 

Купити міндобриво для картоплі Нітроамофоска-М можна досить вигідно, адже ціна міндобрива для картоплі у порівнянні з імпортними добривами, в рази доступніша. Воно чудово підходить для підживлення картоплі нітроамофоскою та не поступається своїми перевагами.  

 

Подбайте про те, щоб мінеральні добрива під картоплю виправдали ваші сподівання.  

 

Читайте також:  

—  Урожайність і якість картоплі на нашому добриві

—  Сівозміна: формула успішних чергувань зернових та овочевих культур

Досвід українських аграріїв: як обрати мінеральне добриво

яке міндобриво під картоплю, міндобрива для картоплі, добрива для картоплі
підживлення картоплі нітроамофоскою, нітроамофоска для картоплі, норма під картоплю