• Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива

Транспортування та зберігання NPK-добрив від “Тетра-Агро”

Зазвичай, якість добрива визначають за його агрохімічним складом, але є не менш важливі нюанси, які в кінцевому результаті стають ключовими це умови перевезення та зберігання. Адже міндобриво найвищої якості можна зіпсувати неналежним зберіганням. Здавалося б нічого особливого сховати від дощу та сонця, але часом прості правила перетворюються на складні рішення для аграріїв. У цій статті ми розкажемо, як правильно транспортувати та зберігати мінеральні добрива нашої компанії, щоб це не завдало зайвих клопотів. І щоб добриво спрацювало на всі 100%!

 

Комплексні мінеральні добриваНітроамофоска” компанії “Тетра-Агро” виготовляються тільки в гранульованому вигляді. Така форма добрив має багато переваг. Гранули рівномірно вносяться і мають однаковий вміст всіх поживних речовин. А також вони легко засвоюються, збалансовано насичують корисними мікроелементами рослини. Гранули забезпечують відсутність сегрегації, добриво залишається розсипчастим, не злипається.

 

Як готове добриво зберігається в нас до моменту відвантаження покупцю?

 

Уся лінійка мінеральних добрив “Нітроамофоска-М” зберігається в критих складських приміщеннях. Тобто готове добриво захищене від прямого сонячного світла, від дощу, снігу та інших атмосферних опадів. Підлогове покриття наших складів сухе та чисте, що унеможливлює потрапляння грунтових вод чи сміття в продукцію. Ми дбаємо також про вентиляційні провітрювання складів. Фасоване у мішки або біг-беги (вагою 1 тонна) добриво складаємо на дерев'яні палети у кілька шарів. Наші складські приміщення проходять щорічну паспортизацію.

 

 

Вибір транспортних засобів

 

Компанія “Тетра-Агро” здійснює доставку продукції будь-яким зручним для споживачів способом:

 автомобільним транспортом;

 залізницею;

 транспортними компаніями-перевізниками;

 організовуємо самовивіз.

Основний критерій при виборі транспортування це економія коштів з розрахунку на тонну перевезеного вантажу.

Деталі тут: https://tetra-agro.com.ua/delivery.

 

 

Правила перевезення

 

Головна вимога до транспортування мінеральних гранульованих добрив чистий і сухий транспорт. Тобто вантажівку чи залізничний вагон перед завантаженням продукції слід ретельно очистити та переконатися в їх сухості. Крім того не варто завантажувати добриво під час дощу чи інших опадів, а також при тумані.

 

Директор компанії “Тетра-Агро” Сергій Прокопенко ділиться нюансами вдалих транспортувань міндобрив: “Нам вкрай важливо, щоб в ланцюжку ефективності добрив не допускали помилок. Тому наголошуємо нашим клієнтам про важливість правильного транспортування. Добриво Нітроамофоска-М виходить з виробництва фасоване вже у мішки чи біг-беги, що значно спрощує умови перевезення, наприклад, відкритими залізничними вагонами. Але сумлінні вантажовідправники для додатково захисту дають спеціальну поліпропіленову вкладку на весь вагон, яка зверху закривається. Таким чином добриво їде повністю закритим”.

 

 

Наступний етап — зберігання добрив на складах у аграріїів. Чим більше вони наближені до умов зберігання на виробництві, тим краще.

 

 Умови зберігання добрив у приміщенні

 

— уникайте складських приміщень побудованих з легкозаймистих матеріалів;

— варто забезпечити добру вентиляцію;

— постійний захист від атмосферних опадів та прямого сонячного світла;

— підлогове покриття має бути сухим та чистим, без тріщин;

— краще зберігати добриво вище підлоги - на палетах чи стелажах;

— відстань від даху та стін до добрива має бути не менше 1 м;

— добрива різної форми (гранульовані та рідкі) не можна зберігати поруч.

 

Особливості зберігання на відкритому повітрі

 

— Місце для зберігання міндобрив повинно бути сухим та чистим. Часто оптимальним варіантом є платформа з бетонним чи асфальтовим  покриттям.

— Використовуйте палети, щоб уникнути прямого контакту з підлогою або землею.

— Сипучі добрива, які не фасовані у мішки, слід зберігати в окремих відсіках. Насип не повинен перевищувати 3 метри у висоту.

— Для накриття NPK використовуйте брезент чи інший покривний матеріал, цупкий та витривалий.

— Ефективно складати великі мішки у формі піраміди, це забезпечує стійкість конструкції.

 

Увага! Ми рекомендуємо зберігати “Нітроамофоску-М” у складських приміщеннях.

 

 

Як розмістити добриво ефективно?

 

— Аміачну селітру зберігають окремо від інших видів добрив на відстані глухої стіни. Особливу увагу приділяють захисту від нагрівання такого добрива, оскільки воно може загорітися.

— Рідкі добрива зберігають у щільно закритих резервуарах циліндричної форми. Складське приміщення у якому зберігається рідка агрохімія має бути обладнане системами захисту від витікання рідини, насосами.

— Добрива різних форм (гранульовані, порошкоподібні, рідкі) зберігаються один від одного на відстані не менше 3 метрів.

— Для економії простору фасоване добриво складають ярусами на палетах чи стелажах.

 

Що стається з добривом внаслідок нехтування правилами транспортування та зберігання?

 

Таке міндобриво втрачає хімічні та фізичні якісні властивості. Може злипатися, утворюються грудочки. Зрештою, засіб втратить ефективність. Однак, зауважимо, що гранульовані добрива в порівнянні з порошковими набагато краще зберігаються. Гранули більш стійкі до негативного впливу зовнішніх факторів вологи чи сонця тощо.

 

Нітроамофоска-М

 

 

Добрива “Тетра-Агро” є вибухо та вогнебезпечними. Наше комплексне мінеральне добриво з мікроелементами “Нітроамофоска-М” — це все, що треба рослині в одній гранулі. Тобто азот, фосфор, калій + мікроелементи у різних співвідношеннях збалансовано живлять культури. Висока якість грануляції забезпечує рівномірне засвоєння всіх вітамінів. Це мінеральне добриво не закислює грунт, а навпаки сприяє вирівнюванню рівня pH! Має необмежений термін придатності. Актуальна ціна нітроамофоски завжди вказана на сайті.

 

Для замовлення та консультацій телефонуйте нашим спеціалістам за номером 067 67 333 93. 

 

Читайте також:

—  Як визначити якість добрива

зберігання мінеральних добрив
склад мінеральних добрив
гуртові перевезення мінеральних добрив
міндобрива нітроамофоска Україна
зберігання міндобрив
міндобрива нітроамофоска М