• Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива
  • Тетра-Агро, міндобрива, добрива

Як підвищити врожайність основних сільськогосподарських культур

сільськогосподарські культуриСьогодні найбільшим попитом на ринку користуються основні сільськогосподарські культури — зернові та зернобобові, цукровий буряк, соняшник, картопля, овочі. Значно підвищити врожайність можна, якщо правильно підібрати добриво, яке не тільки живитиме корисними елементами рослину, але й збагатить ґрунт. Розповідаємо, які добрива найкраще використовувати для основних культур і як правильно їх вносити, щоб отримати максимальний результат.  

 

До джерела корисних елементів для культур і якісного підвищення властивостей ґрунту належать комплексні мінеральні добрива. Що таке мінеральні добрива? Це добрива, які містять передусім азот, фосфор, калій, кальцій, залізо, магній і сірку — макроелементи, які рослини поглинають у значній кількості. Разом з тим, рослинам також потрібні мікроелементи, серед яких мідь, цинк, марганець, бор, кобальт, молібден, йод. Якщо у ґрунті відсутній будь-який з мінеральних елементів, рослина не зможе розвиватися. Адже всі ці компоненти у результаті складних процесів беруть участь в утворенні бульб, стебел, плодів і використовуються рослиною у різних співвідношеннях.  Крім споживання рослинами, калій, фосфор та азот вимивають дощі, і ґрунти потребують додаткового внесення мінеральних добрив. Тому попит на мінеральні добрива України зростає, адже міндобрива залишаються фактором балансу поживних речовин і родючості ґрунту та підвищення урожайності культур.   

 

Комплексні мінеральні добрива містять набір усіх поживних компонентів, життєво необхідних для рослин. Завдяки макро- і мікроелементам у складі комплексних добрив можна різко підвищити врожай будь-якої сільськогосподарської культури. Серед особливостей комплексних добрив є і те, що вони ефективні й навіть для найбідніших ґрунтів.  

 

Яке міндобриво під пшеницю обрати? Як підвищити урожай популярних посівних культур?
 

Мінеральні добрива в Україні особливо користуються попитом серед сільськогосподарських підприємств. Однак їх успішно можна використовувати і для власних господарств і озима пшеницяприсадибних ділянок.

 

Комплексне мінеральне добриво Нітроамофоска компанії «Тетра-Агро» можна використовувати для усіх сільськогосподарських рослин та для будь-яких типів ґрунтів. На ґрунтах з рівнем pH нижче 6,5 Нітроамофоска-М найбільш результативна. Використання цього добрива на кислих ґрунтах дає реакцію нейтралізації, адже лужне середовище Нітроамофоски-М вирівнює кислотність ґрунту. При використанні добрива рівень pH в зоні дії гранули складатиме орієнтовно 7,0.

      
Комплексне добриво Нітроамофоска-М застосовують і для основного внесення, а також і для підживлення рослин у важливі періоди росту сільськогосподарських культур. Зокрема підходить для кущів смородини, малини, винограду, ожини (крім лохини!).   

   

Щоб отримати максимальний результат, потрібно розрахувати, як вносити мінеральні добрива. Чіткі норми внесення міндобрива Нітроамофоска-М можна визначити за підсумками агрохімічного аналізу ґрунтів з урахуванням клімату й очікуваного врожаю. Вони можуть змінюватися в межах 100-400 кг/га. 


Внесене міндобриво під озиму пшеницю має визначальне значення, адже тут потрібно враховувати, що максимальної кількості мікроелементів рослина потребує на ранніх фазах розвитку. Міндобриво для озимої пшениці та озимого ячменю має середні норми внесення, які складають 100-300 кг на 1 га. 

 

Такий же показник норми складає і для ярих зернових сг культур. Міндобрива для пшениці та нітроамофоска під ячмінь — 100-300 кг на 1 га. 

Для урожайності соняшника норма внесення добрива — 150-400 кг на 1 га. 

 

Однією з найпопулярніших сільськогосподарських культур сьогодні також стала соя. Тому на запитання аграріїв, яке міндобриво під сою буде найбільш ефективним, радимо Нітроамофоску-М. Для сої норма внесення дещо більша — 200-400 кг на 1 га.

 

кукурудзаНа відміну від багатьох зернових сільськогосподарських культур, кукурудзі потрібне підсилене мінеральне живлення. Тож часто з’являється запитання, яке міндобриво під кукурудзу підійде краще. Комплексні міндобрива для кукурудзи можна застосовувати, щоб підживлювати рослину аж до визрівання врожаю, адже вона здатна засвоювати поживні речовини з ґрунту впродовж усього життєвого циклу.

 

Для підвищення урожайності овочевих культур, таких як картопля, цибуля, морква, Нітроамофоску-М вносять у розрахунку 200-600 кг на 1 га. 

 

У період вегетації підживлювати рослини комплексним добривом Нітроамофоска-М найкраще у  зволожений ґрунт або під дощ.  

 

Результат використання Нітроамофоски-М виробника «Тетра-Агро» перевірений аграріями зі всієї України. А якість та екологічність добрива доведена сертифікацією на основі тривалих випробувань та досліджень. Грануляція комплексного мінерального добрива компанії «Тетра-Агро» забезпечує однаковий вміст основних та мікро- й макроелементів, що забезпечує підвищення врожайності сільськогосподарських культур до 70%. 


Мінеральні добрива купити в Україні дуже просто. Щоб замовити Нітроамофоску-М виробника «Тетра-Агро», потрібно звернутися до фахівців з продажу компанії за телефонами у розділі Контакти або заповнити форму у кінці сторінки на сайті.

 

Читайте також: 

«Рішення для будь-яких ґрунтів: у чому переваги комплексних добрив»

«Все про вирощування ріпаку або як підвищити його врожайність»

добрива для кукурудзи, сільськогосподарська культура
міндобрива для кукурудзи
добрива для с/г культур, сільськогосподарські рослини
добрива для озимої пшениці, озима пшениця урожайність